frontpage hit counter

خواص باقالی برای بدن (راهنمای سلامت)

زهرا مطیع

زهرا مطیع

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 12 دقیقه

خواص باقالی برای بدن (راهنمای سلامت)

آنچه در این مقاله میخوانیم

باقالی هزاران سال است که توسط انسان‌ کشت می‌شود و یک محصول بسیار سالم است. بافت نرم و خوش‌طعمی دارد و برای پخت با بسیاری از خوراکی‌های دیگر به‌خوبی هماهنگ می‌شود. در این مطلب از کرکره قصد داریم در مورد خواص باقالی صحبت کنیم.

خواص باقالی برای سلامت بدن

دانه‌های باقالی حاوی انواع مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان هستند و طیف وسیعی از فواید سلامتی را برای بدن ارائه می‌دهند. عناصر ضروری برای تشکیل سلول‌های خونی و آهن مورد نیاز برای انتقال اکسیژن در خون را دارند. از خواص باقلا برای مردان باید به تاثیر در حفظ عملکرد صحیح ماهیچه‌ها اشاره کنیم که البته برای زنان هم کمک‌کننده است. به‌علاوه باقالی به سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند و مقدار بالای اسید فولیک و پتاسیم آن در حفظ سلامت سیستم عصبی موثر است.

حتی خواص باقلا زرد خشک هم با داشتن فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و غیره زیاد است. برای مصرف باید آن را قبل از پختن مانند حبوبات در مقداری آب خیس کنید. چه از خواص باقلا پخته با گلپر بهره ببرید یا آن را در سالاد استفاده کنید، مصرف این ماده مفید فواید زیر را برای بدنتان به‌همراه دارد:

باقالی برای سلامت قلب

باقالی منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی دارند. محققان ژاپنی دریافتند که مصرف غذاهای غنی از ویتامین B می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و سکته را کاهش دهد.

از خواص باقالی این است که به‌عنوان منبع عالی تیامین (ویتامین B1) هم شناخته می‌شود. 100 گرم باقالی خام تقریباً نیمی از نیاز روزانه افراد به این ماده مغذی را تامین می‌کند. کمبود تیامین در افرادی که از نارسایی قلبی رنج می‌برند، بسیار شایع است. در مقابل، مکمل تیامین می‌تواند عملکرد قلب را بهبود بخشد. برای جلوگیری از کمبود تیامین، بهتر است افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند، باقالی را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

باقالی همچنین دارای فولات بسیار بالایی است. میزان 100 گرم باقالی خام کل نیاز روزانه بدن انسان به فولات را تامین می‌کند. فولات یا اسید فولیک خاصیت ارتجاعی شریان را بهبود می‌بخشد و ضخامت دیواره شریان را کاهش می‌دهد که به‌نوبه‌ی خود در کاهش خطر حمله قلبی موثر است. علاوه‌بر این باقالی دارای چربی‌های اشباع‌شده بسیار کمی هم هست. به‌طوری که 100 گرم باقالی 0.1 گرم چربی اشباع‌شده دارد.

خواص باقالی برای بیماری پارکینسون

تاثیر مثبت باقالی بر سیستم عصبی موجب تاثیر مثبت بر حرکت و تعادل انسان هم می‌شود. در بیماران مبتلا به پارکینسون سلول‌های مغزی که مسئول تولید دوپامین هستند، شروع به مردن می‌کنند. ازآنجایی‌که دوپامین به‌عنوان یک پیام‌رسان شیمیایی بین مغز و ماهیچه‌های بدن عمل می‌کند، فرد کم‌کم توانایی خود در کنترل عضلات بدن را از دست می‌دهد. هیچ درمانی برای پارکینسون وجود ندارد. اما علائم آن مانند لرزش، سفتی و کندی حرکت، قابل کنترل است. تقریباً تمام درمان‌های پارکینسون حاوی اسیدآمینه‌ای به نام L-dopa هستند که در بدن به دوپامین تبدیل می‌شود.

به‌عنوان خواص باقالی باید بدانید که منبع خوبی از L-dopa طبیعی و همچنین یک ماده شیمیایی طبیعی دیگر به نام C-dopa است و می‌تواند عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون را بهبود بخشد.

خواص باقالی برای بیماری پارکینسون

باقالی برای کنترل وزن

باقالی یک غذای عالی برای کاهش وزن است؛ چون کالری کم و فیبر بالایی دارد. در مورد خواص باقلا پخته باید بدانید که فقط 187 کالری دارد، اما 36 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می‌کند. باقالی همچنین منبع خوبی از پروتئین است؛ چون 25 درصد از پروتئین مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که رژیم غذایی کم‌کالری، اما پر از پروتئین و فیبر بالا باعث کاهش وزن بیشتر در افراد دارای اضافه وزن و چاقی می‌شود. این نوع رژیم غذایی به کاهش سطح کلسترول هم کمک می‌کند. برای بهره بردن از خواص باقلا سبز پخته در کاهش وزن می‌توانید آن را در یک سالاد ساده و کم‌کالری به همراه فیله مرغ گریل شده، آب‌لیمو، نمک، فلفل و چند برگ نعناع میل کنید.

 

خواص باقالی برای فشارخون

باقالی منبع خوبی از پتاسیم است. پتاسیم سطح فشارخون بالا را کاهش می‌دهد و به عملکرد کلیه و قلب کمک می‌کند. اغلب پزشکان به افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند، توصیه می‌کنند که باقالی و حبوبات را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

محققان کانادایی دریافتند که ترکیبی از نخود، عدس و باقالی در برنامه غذایی روزانه بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش سطح قند خون و همچنین سطح فشارخون آنها می‌شود. آنها معتقد بودند که تأثیر مثبت این حبوبات احتمالاً نتیجه وجود پروتئین، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است. آنها مصرف یک فنجان باقالی را به‌صورت روزانه توصیه می‌کنند تا نتایج بلندمدت و ماندگاری دریافت شود.

باقالی برای جلوگیری از یبوست

باقالی حاوی فیبر محلول و نامحلول است و یک فنجان باقالی پخته شده 36 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر غذایی را تامین می‌کند. فیبر به‌خودی‌خود ارزش غذایی ندارد، اما برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است. چون به حرکات روده کمک می‌کند. فیبر همچنین جذب گلوکز و چربی را در روده کوچک تنظیم و از افزایش قند خون جلوگیری می‌کند. همچنین سطح pH روده را متعادل کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

خواص باقالی برای جلوگیری از یبوست

باقالی برای تقویت سیستم ایمنی

باقالی حاوی چندین ماده مغذی از جمله ویتامین‌های B، C و K و همچنین مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم و روی است. همه این مواد مغذی در حفظ سیستم ایمنی نقش حیاتی دارند. به‌علاوه باقالی حاوی ایزوفلاون است. این ترکیب شیمیایی طبیعی سیستم ایمنی را تقویت کرده و حتی می‌تواند از انواع خاصی از سرطان جلوگیری کند.

البته لازم است علاوه‌بر خواص باقالی با عوارض خوردن باقالی هم آشنا باشید. مهم‌ترین اثر منفی این ماده غذایی در افراد دارای کمبود آنزیم گلوکز-6- فسفات دهیدروژناز (G6PD) با نام رایج فاویسم است. افرادی که به این بیماری ارثی مبتلا هستند، در صورت خوردن باقالی، دچار کم‌خونی همولیتیک می‌شوند که در آن گلبول‌های قرمز خونشان تجزیه می‌شود.

سخن آخر؛ سعی کنید در زمان خرید باقالی به‌دنبال غلاف‌های سفت و ترد و همچنین نسبتاً کوچک و تازه باشید. یکی از بهترین راه‌ها برای استفاده از خواص باقالی به‌صورت روزانه، استفاده از آن در ساندویچ خانگی است. مقداری باقالی پخته شده را با تخم‌مرغ، نمک و ادویه مخلوط کنید و روی نان تست بگذارید. همچنین می‌توانید چند برش گوجه‌فرنگی و گوشت مرغ یا ماهی ریش‌ریش شده را به آن اضافه کنید.

برچسب‌ها :

تغذیه باقالی

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت ‌گذاری شده‌اند *

* میزان رضایت :

در حال بارگذاری