پماد آکنومیس چیست؟
پماد آکنومیس دارای 2 مادهی دارویی بهنام ترتینوئین و کلیندامایسین است. ترتینوئین با از بین بردن سلولهای قدیمی پوست و جلوگیری از مسدود شدن منافذ به درمان آکنه کمک میکند، در حالی که کلیندامایسین با مهار سنتز پروتئین در باکتری و کاهش غلظت اسیدهای چرب آزاد روی پوست جلوی رشد باکتریهایی که باعث آکنه میشوند را میگیرد.
کاربرد پماد آکنومیس چیست؟
اگر میخواهید بدانید پماد آکنومیس برای چیست، باید بگوییم که این محصول معمولا در افراد بالای 12 سال برای درمان آکنهی ولگاریس استفاده میشود. آکنهی ولگاریس با ایجاد جوشهای سرسیاه، سرسفید و دیگر انواع جوش روی پوست همراه است و اغلب صورت، قفسهی سینه، شانهها و پشت بدن را تحت تاثیر قرار میدهد.
نحوهی استفاده از پماد آکنومیس
برای اینکه بیشترین بهره را از این کرم ضدجوش ببرید نکات زیر را رعایت کنید:
- دستهای خود را قبل و بعد از استفاده از پماد بشویید.
- قبل از استفاده از آکنومیس، صورت خود را بهآرامی با آب گرم و شویندهی ملایم بشویید و خشک کنید.
- از پماد آکنومیس هنگام خواب استفاده کنید.
- مقدار کمی از پماد را به اندازهی یک نخود به نوک انگشت خود بمالید و بهآرامی روی صورتتان پخش کنید.
- حتی اگر فکر میکنید آکنهی شما بهتر شده است، از پماد تا زمانی که پزشک دستور داده است استفاده کنید.
- بدون مشورت با پزشک، از پماد آکنومیس بهخصوص برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید. زیادهروی در مصرف این محصول نهتنها روی اثربخشی آن تاثیر مثبت ندارد، بلکه ممکن است به تحریک بیشازحد پوست منجر شود.
- اگر علائم شما در حین استفاده از پماد بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض پماد آکنومیس چیست؟
اکنون که متوجه شدید پماد آکنومیس برای چیست، باید با عوارض جانبی این محصول آشنا شوید. عوارض جانبی جدی که باید در اسرع وقت به پزشک گزارش دهید عبارتند از:
- واکنشهای آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش، کهیر و تورم صورت، لبها یا زبان
- تورم نواحی تحت درمان
- اسهال آبکی یا شدید
- درد هنگام بلع
- درد یا کرامپ معده
عوارض خفیف آکنومیس
عوارض جانبی زیر معمولا به مراقبت پزشکی نیاز ندارند. اما در صورت شدید یا ادامهدار بودن باید دربارهی آنها با پزشک صحبت کنید:
- تیره یا روشن شدن پوست در محل استفاده از پماد
- خشکی، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست
- آبریزش یا گرفتگی بینی
موارد احتیاط و منع مصرف پماد آکنومیس
توجه به نکات زیر به شما کمک میکند که از خود در برابر عوارض پماد آکنومیس محافظت کنید:
- پماد آکنومیس فقط برای استفادهی موضعی فرموله شده است. این محصول را روی چشم، گوش و سوراخ بینی یا نزدیک دهان و واژن خود نمالید.
- از پماد آکنومیس روی پوست آفتابسوخته استفاده نکنید. اگر پوست شما در حین درمان دچار آفتابسوختگی شد، استفاده از پماد را تا زمان بهبودی متوقف کنید. همچنین اگر پوست شما تاول زد یا بسیار قرمز و متورم شد، از مصرف آکنومیس بپرهیزید و این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
- بیش از 2 تا سه بار در روز صورت خود را نشویید. چون شستوشوی زیاد میتواند آکنه را بدتر کند.
- پماد آکنومیس باعث افزایش حساسیت پوست به نور خورشید میشود. هر روز صبح کرم ضدآفتاب بزنید و آن را بهطور مرتب تمدید کنید. استفاده از کلاه و عینک آفتابی هم میتواند کمککننده باشد.
- هنگام استفاده از این پماد از نور مستقیم خورشید، لامپهای خورشیدی و تختهای برنزهکننده دوری کنید. همچنین سعی کنید در معرض باد یا هوای سرد قرار نگیرید. چون ممکن است پوست شما را بیشتر تحریک کند.
- از مصرف همزمان پماد آکنومیس با سایر محصولات موضعی ضدجوش بپرهیزید. چون این کار باعث تحریک و خشکی شدید پوست میشود.
- در حین استفاده از پماد آکنومیس از مصرف محصولات حاوی مواد شیمیایی خشن یا الکل خودداری کنید.
- فهرست تمام داروها، مکملهای غذایی، محصولات گیاهی و محصولات موضعی مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. چون ممکن است با پماد آکنومیس تداخل داشته باشند.
- در مورد وضعیت سلامتی خود و بیماریهایی که به آنها مبتلا هستید با پزشک صحبت کنید. همچنین حساس بودن به نور خورشید، کار در فضای باز و مواجههی طولانیمدت با نور خورشید را به پزشک اطلاع دهید.
- پماد آکنومیس را در اختیار دیگران قرار ندهید، حتی اگر به شرایطی مشابه شما مبتلا هستند.
- از این پماد دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
چه کسانی نباید از پماد آکنومیس استفاده کنند؟
تا این بخش از مقاله در مورد اینکه پماد آکنومیس برای چیست و چه عوارضی دارد، صحبت کردیم. اکنون میخواهیم به معرفی کسانی بپردازیم که نباید از این محصول استفاده کنند. این افراد عبارتند از:
- کسانی که به یکی از ترکیبات پماد آکنومیس حساسیت دارند
- افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) مثل کولیت اولسراتیو و بیماری کرون
- کسانی که در گذشته بهدلیل مصرف آنتیبیوتیک دچار اسهال شدید شدهاند
استفاده از پماد آکنومیس در دوران بارداری و شیردهی
دقیقا مشخص نیست که آیا آکنومیس میتواند روی بارداری و سلامت جنین تاثیر بگذارد یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، این موضوع را قبل از تجویز پماد به پزشک اطلاع دهید. همچنین اگر در حین استفاده از آکنومیس باردار شدید، مصرف آن را متوقف کنید و با پزشک تماس بگیرید.
ذکر این نکته ضروری است که در مورد ورود ترکیبات آکنومیس به شیر مادر اطلاعات کافی وجود ندارد. در صورتی که به فرزندتان شیر میدهید، دربارهی مزایا و عوارض احتمالی این پماد با پزشک صحبت کنید.
کلام پایانی کرکره
پماد آکنومیس برای کسانی که از آکنه رنج میبرند گزینهی مناسبی است. با این حال، استفادهی صحیح از این محصول برای پیشگیری از عوارض جانبی احتمالی اهمیت زیادی دارد. اگر با مشکل آکنه دستوپنجه نرم میکنید و مطمئن نیستید که پماد آکنومیس برای شما مناسب است یا خیر، نظر پزشک را در مورد آن جویا شوید.
دیدگاه خود را بیان کنید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامت گذاری شدهاند *