frontpage hit counter

علت گاز نخوردن ماشین در حالت‌های مختلف

ادمین کرکره

ادمین کرکره

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 12 دقیقه

علت گاز نخوردن ماشین در حالت‌های مختلف

آنچه در این مقاله میخوانیم

گاز نخوردن ماشین مشکلی است که در شرایط مختلف مانند استارت زدن، دنده یک، دور موتور بالا، سرعت‌های زیاد، حالت درجا، سربالایی و … رخ می‌دهد. تجربه نشان می‌دهد که مشکل گاز نخوردن ماشین در خودروهای دوگانه سوز نسبت به خودروهای بنزینی بیشتر اتفاق می‌افتد. تشخیص

گاز نخوردن ماشین مشکلی است که در شرایط مختلف مانند استارت زدن، دنده یک، دور موتور بالا، سرعت‌های زیاد، حالت درجا، سربالایی و … رخ می‌دهد. تجربه نشان می‌دهد که مشکل گاز نخوردن ماشین در خودروهای دوگانه سوز نسبت به خودروهای بنزینی بیشتر اتفاق می‌افتد. تشخیص علت گاز نخوردن ماشین در حالت‌های مختلف نقش بسزایی در تصمیم‌گیری برای رفع عیب احتمالی دارد. بعضا تشخیص اشتباه باعث می‌شود هزینه‌های سنگین به صاحبان خودروها تحمیل گردد. به‌همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب دلیل گاز نخوردن ماشین در حالت‌های مختلف را بررسی کنیم. دعوت می‌کنیم این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

دلایل گاز نخوردن ماشین در شرایط مختلف

 

اگر می‌خواهید بدانید که “چرا ماشین گاز نمیخوره؟” باید ابتدا این موضوع را بررسی کنید که ماشین در چه حالتی قرار دارد. چراکه دلیل گاز نخوردن ماشین در شرایط مختلف یکسان نیست. در این قسمت به بررسی علت خفگی و گاز نخوردن ماشین در حالت‌های گوناگون می‌پردازیم.

 

1. علت گاز نخوردن ماشین اول صبح

خیلی کم پیش می‌آید که گاز نخوردن ماشین در ابتدای صبح اتفاقی باشد. البته ممکن است سرمای بیش از حد هوا موجب یخ زدن برخی از قطعات موتور به‌خصوص در طولانی مدت شود. در غیر این صورت علت گاز نخوردن ماشین اول صبح را باید در موارد زیر جستجو کرد:

  • خرابی استپر موتور
  • مشکل برقی خودرو (خرابی باتری، آسیب دیدن دینام، مشکل در سیم‌کشی برق خودرو)
  • خراب شدن شمع خودرو
  • مشکل پیدا کردن سنسور پدال گاز
  • خراب شدن سنسورهای موتور (سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، سنسور هوا، سنسور موقعیت سوپاپ)

 

خرابی شمع خودرو

 

2. علت گاز نخوردن ماشین در دنده یک

بعضا ممکن است خودرو را استارت بزنید و در دنده یک شروع به حرکت کنید. هر چه پدال گاز را فشار می‌دهید، دور موتور بالا می‌رود؛ اما سرعت ماشین افزایش نمی‌یابد. اولین موضوعی که باید روی آن حساس شوید، خرابی سنسورهای موتور است. وظیفه این سنسورها جمع‌آوری اطلاعات و ارسال آن‌ها به ECU است. در این حالت ایسیو نیز داده‌ها را تحلیل و متناسب با آن دستورات لازم برای تنظیم عملیات احتراق در موتور را صادر می‌کند.

به‌عنوان مثال سنسور اکسیژن را در نظر بگیرید. این سنسورها آلاینده‌های خروجی را اندازه‌گیری می‌کند. بر این اساس به ایسیو کمک می‌کند تا نسبت سوخت و هوا در عملیات احتراق را تنظیم کند. خرابی سنسورها یا مشکل در سیم‌کشی آن‌ها ممکن است علت گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه باشند.  

 

خرابی سنسور اکسیژن

 

3. علت گاز نخوردن ماشین در حالت درجا

علت گاز نخوردن ماشین روی بنزین در حالت درجا ممکن است ناشی از خرابی سنسور دور موتور باشد. خرابی این سنسور باعث می‌شود که ECU از تشخیص وضعیت موتور ناتوان شود. در نتیجه برای جلوگیری از بروز مشکل، ایسیو فرمان لازم برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس و چرخ‌ها برای حرکت را صادر نکند. در چنین شرایطی خودرو حرکت نمی‌کند. البته ممکن است مشکلات دیگری نیز باعث بروز این اتفاق شوند که عبارت‌اند از:

  • نشتی در سیستم سوخت رسانی
  • مشکل در انژکتور
  • کاهش سطح روغن موتور
  • خرابی مپ سنسور

 

4. علت گاز نخوردن ماشین در حرکت

بعضا ممکن است که یک خودرو در حرکت گاز نخورد. این اتفاق در شرایط مختلف از سرعت کم تا بالا رخ می‌دهد. هر یک از مواردی که تا اینجا ذکر کردیم، می‌توانند علت گاز نخوردن ماشین روی گاز یا بنزین در حرکت باشند.  در عین حال چند دلیل اختصاصی نیز برای گاز نخوردن در حال حرکت می‌توان برشمرد که مختص آن هستند:

  • تمام شدن دیسک و صفحه
  • مشکل پیدا کردن کمپرسور سیلندر
  • خراب شدن سنسور کیلومتر
  • گرفتگی فیلتر سوخت

 

خرابی فیلتر سوخت

 

5. علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی

بعضا خودرو در شرایط عادی بدون مشکل کار می‌کند؛ اما وقتی در سربالایی قرار می‌گیرید، گاز نمی‌خورد. علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی در وهله اول مربوط به خراب شدن پمپ بنزین است. چراکه در حالت سربالایی لازم است پمپ بنزین با فشار بیشتری سوخت را به سمت را موتور هدایت کند. خرابی پمپ جلوی این اتفاق را می‌گیرد. در نتیجه به‌دلیل نرسیدن سوخت به موتور، ماشین گاز نمی‌خورد. گرفتگی کاتالیست هم باعث می‌شود در سربالایی، خروج دود در ماشین تا حدی مشکل شود. در نتیجه بازگشت دود به سمت موتور، قدرت آن را کاهش می‌دهد.

 

6. علت گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا

علت گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا در وهله اول مربوط به نیم سوز شدن پمپ بنزین است. وقتی دور موتور بالا می‌رود، دمای موتور افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه فشار بیشتری به پمپ وارد می‌شود. در این حالت پمپ داغ می‌شود. اتفاقی که باعث می‌شود پمپ به‌درستی عمل نکند. خرابی سنسور دور موتور نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا باشد.

 

خرابی سنسور دور موتور

 

7. علت گاز نخوردن ماشین اتومات

برای ماشین اتومات کاهش سطح روغن گیربکس یکی از دلایل گاز نخوردن به‌شمار می‌رود. این اتفاق باعث می‌شود که دور موتور افزایش پیدا کند ولی نیرو از گیربکس به چرخ‌ها انتقال نیابد. علاوه بر آن مشکل پیدا کردن سنسور پدال ترمز یکی دیگر از دلایل گاز نخوردن ماشین اتومات هنگام آغاز حرکت است.

 

کلام پایانی

در این مطلب به بررسی علت گاز نخوردن ماشین در شرایط مختلف پرداختیم. همان‌طور که شاهد هستید، گاز نخوردن ماشین می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. به‌همین دلیل تشخیص دلیل گاز نخوردن ماشین اصلا ساده نیست. بعضا با دیاگ زدن مشکل شناسایی می‌شود؛ اما گاهی اوقات نیز باید به سراغ تست قطعات مختلف خودرو بروید. به‌همین دلیل لازم است که بررسی مشکل را به دست تعمیرکاران حرفه‌ای بسپارید. در غیر این صورت ممکن است تشخیص اشتباه، هزینه‌های سنگینی روی دست شما بگذارد و مشکل نیز برطرف نشود.


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت ‌گذاری شده‌اند *

* میزان رضایت :

در حال بارگذاری