frontpage hit counter

انتخاب صندلی اداری مناسب دیسک کمر و کمر درد

زهرا مطیع

زهرا مطیع

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 14 دقیقه

انتخاب صندلی اداری مناسب دیسک کمر و کمر درد

آنچه در این مقاله میخوانیم

در پایان یک روز کاری هیچ چیز ناراحت‌کننده‌تر از کمردرد نیست. هیچ مدیری دوست ندارد کارمندان خود را با بیماری و درد ببیند و هیچ کارمندی نمی‌تواند با وجود دردهای ناشی از بیرون‌زدگی دیسک کمر خوب کار کند. پس استفاده از صندلی اداری طبی تنها یک انتخاب هوشمندانه

صندلی مناسب کمردرد چیست؟

شاید نام صندلی‌های ارگونومیک به گوش شما آشنا باشد.

ارگونومی یک شاخه از مهندسی است که با هدف تعامل بهتر، ایمن‌تر و راحت‌تر بین انسان و وسایل مختلف مانند صندلی ایجاد شده است

. یک صندلی ارگونومیک طوری طراحی می‌شود که در هنگام نشستن از اندام‌های شما حمایت کند. در نتیجه صندلی اداری طبی یا ارگونومیک با حمایت از ستون فقرات شما از کمردرد و گردن درد پیشگیری می‌کند. البته وضعیت پاها و بازوها هم در هنگام نشستن بر روی این صندلی‌ها در راحت‌ترین و بهترین حالت ممکن خواهد بود.  

با توجه به اینکه قد، وزن و شرایط فیزیکی هر شخص با دیگری متفاوت است؛ ممکن است یک صندلی که برای یک فرد ارگونومیک است برای دیگری این‌طور نباشد. پس اگر برای یک اداره یا دفتر کار به دنبال صندلی هستید، باید مدلی را انتخاب کنید که قسمت‌های مختلف آن قابل تنظیم باشد.

 

صندلی مناسب برای کمر درد و دارای  ارگونومیک برای کار کردن.

پشتی قابل تنظیم

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های صندلی اداری مناسب دیسک کمر قابل تنظیم بودن پشتی آن است. پشتی صندلی باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که انحنای طبیعی کمر را حفظ کند و فشار را از روی ستون فقرات بردارد. همچنین پشتی صندلی نباید از سطح شانه‌های شما کوتاه‌تر باشد. اگر پشتی صندلی شما صاف است می‌توانید به آن یک بالشتک اضافه کنید که قسمت پایین کمر شما را پوشش دهد. جدول زیر اندازه‌های مناسب برای پشتی صندلی را نشان می‌دهد.

عرض پشتی

حداقل بین ۳۲ تا ۳۶ سانتی‌متر

ارتفاع پشتی

بین ۵۰ تا ۸۲ سانتی‌متر

زاویه پشتی

مناسب‌ترین زاویه برای نشستن حدود ۹۰ درجه است. اما از آنجایی که نشستن در حالت ۹۰ درجه به مدت طولانی ممکن نیست زاویه ۱۱۰ تا ۱۳۰ درجه برای راحتی پشت مناسب است.

ویژگی‌های بیشتر

  • بهتر است پشتی صندلی دارای قوس شبیه به قوس طبیعی بدن باشد. 
  • پارچه پشتی صندلی اداری باید تهویه مناسب داشته باشد تا از تعریق زیاد جلوگیری کند. 

ارتفاع قابل تنظیم

از آنجایی که قد افراد با هم متفاوت است، ارتفاع صندلی برای دیسک کمر باید قابل تنظیم باشد. اگر صندلی شما خیلی کوتاه باشد مجبور می‌شوید پاهای خود را جمع کنید و در صورتی که ارتفاع صندلی خیلی زیاد باشد، پاهای شما آویزان می‌ماند. هر دوی این موارد گردش خون در پاها را مختل کرده و نه‌تنها شما را خسته می‌کند، بلکه ممکن است باعث بیماری واریس در پاهای شما شود.

استفاده از زیرپایی اداری هم می‌تواند در بهبود وضعیت نشستن و کم کردن فشار از روی کمر و پاها مؤثر باشد. 

دسته صندلی قابل تنظیم

اگر فعالیت شما به صورتی نیست که لازم باشد دست‌های خود را خیلی حرکت دهید، صندلی دسته‌دار اولویت بیشتری دارد. دسته‌های صندلی هم برای بلند شدن به شما کمک می‌کنند و هم می‌توانند از ماهیچه‌های گردن و شانه حمایت کنند. می‌توانید دسته صندلی را با توجه به قد خود تنظیم کنید و راحتی بیشتری داشته باشید. 

مناسب بودن نشیمنگاه صندلی

نشیمنگاه صندلی مناسب برای دیسک کمر باید حداقل در حدود سه سانتی‌متر از عرض مفصل لگن بزرگ‌تر باشد. ران‌های شما در هنگام نشستن باید صاف باشد و مفصل زانو به در زاویه ۹۰ درجه قرار بگیرد. شانه و لگن شما هم باید در یک راستا قرار بگیرند. در جدول زیر می‌توانید اندازه‌های مناسب برای نشیمنگاه صندلی اداری طبی را ببینید.

اندازه پهنا 

۴۰ تا ۵۰ سانتی‌متر

اندازه عرض

۳۸ تا ۴۲ سانتی‌متر

اهمیت قابلیت خواباندن صندلی 

ما ۸ ساعت از روز خود را پشت صندلی‌های اداری می‌گذرانیم. نشستن این ساعات طولانی پشت صندلی برای افرادی که کمردرد ندارند هم خسته‌کننده و مشکل‌آفرین است. در نتیجه بهتر است صندلی اداری مناسب کمردرد قابلیت خواباندن داشته باشد. در این صورت این امکان برای شما وجود دارد که هر وقت خسته شدید چند دقیقه در حالت درازکش قرار بگیرید و به عضلات و ستون فقرات خود استراحت بدهید.

صندلی مناسب برای استراحت کردن همراه با زیرپایی متصل

اهمیت میز کار در کنار صندلی

علاوه بر اینکه ارگونومیک بودن صندلی کار از اهمیت بسیاری برخوردار است، میز کار هم باید ارگونومیک باشد. ارتفاع میز باید با ارتفاع صندلی هماهنگ باشد و طوری قرار بگیرد که با تنظیم ارتفاع صندلی پاها روی زمین قرار گرفته و دست‌ها  به‌راحتی روی میز قرار بگیرند. زاویه آرنج‌ها در هنگام کار باید در حدود ۹۰ درجه باشد و مچ دست‌ها در حالت صاف قرار بگیرد. همچنین مانیتور شما باید طوری قرار بگیرد که برای دیدن آن لازم نباشد گردن خود را خم کنید.  

نکات اصلی برای خرید صندلی اداری طبی

تا اینجا گفتیم که هنگام خرید صندلی اداری مناسب دیسک کمر باید به کدام قسمت‌های آن توجه کنید و هر قسمت باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد. در ادامه به چند نکته مهم اشاره خواهید کرد که هنگام خرید صندلی باید در نظر داشته باشید:

  • وجود پشتی برای سر به شما امکان می‌دهد تا در هنگام خستگی به گردن خود استراحت دهید.
  • حالت فنری برای پشتی، انعطاف صندلی و راحتی آن را بیشتر می‌کند. 
  • عمق نشیمن صندلی باید مناسب و راحت باشد.
  • اگر صندلی امکان نصب بالشتک مخصوص داشته باشد، بهتر است. 
  • قابلیت تنظیم ارتفاع، تنظیم پشتی و تنظیم نشیمن‌گاه باعث می‌شود صندلی را با توجه به ویژگی‌های شخصی خود تنظیم کنید. 
 

راه‌های پیشگیری از کمردرد در محل کار

استفاده از صندلی‌های طبی در محل کار نه‌تنها برای افرادی که کمردرد دارند مناسب است، بلکه می‌تواند به پیشگیری از بروز کمردرد و مشکلات دیسک کمر هم منجر شود. اما علاوه بر داشتن یک صندلی ارگونومیک راه‌های دیگری هم برای جلوگیری از کمردرد وجود دارد. رعایت نکات زیر کمک‌کننده خواهد بود. 

طرز نشستن صحیح

حتی اگر روی بهترین صندلی طبی اداری بد بنشینید، کمردرد در کمین شما خواهد بود. طوری بنشینید که پاهای شما به زمین برسد و اگر لازم است از زیرپایی طبی استفاده کنید. بهتر است روی صندلی صاف بنشینید، قوز نکنید و گردن و کمر خود را در حالت صاف قرار دهید. هر ۵۰ دقیقه تا یک ساعت چند دقیقه از روی صندلی بلند شوید و کمی قدم بزنید. 

 استفاده از وسایل ارگونومیک

استفاده از صندلی اداری مناسب دیسک کمر عالی است، اما بهتر است میز شما هم مناسب باشد. ابعاد و ارتفاع میز را طوری انتخاب کنید که با صندلی شما تناسب داشته باشد و به تمام وسایل خود دسترسی خوبی داشته باشید. نشیمن صندلی باید ۲۷ تا ۳۳ سانتی‌متر از سطح میز پایین‌تر باشد و کامپیوتر شما نباید آن‌قدر از صندلی شما دور باشد که مجبور باشید خم شوید. 

ورزش و توجه به تغذیه

داشتن تغذیه مناسب و فعالیت بدنی می‌تواند به تقویت عضلات و کاهش احتمال کمردرد کمک کند. بنابراین بهتر است در کنار فعالیت‌های روزمره خود ورزش را هم در برنامه خود بگنجانید و غذاهای سالم مصرف کنید تا سلامت کلی بدن شما افزایش پیدا کند. حتی اگر کمردرد دارید با مشورت پزشک و در کنار یک مربی حرفه‌ای می‌توانید عضلات خود را تقویت کنید. 

انتخاب صندلی برای دیسک کمر

برای اینکه ساعات کار طولانی و نشستن مداوم پشت میز باعث کمردرد شما نشود، استفاده از صندلی اداری طبی راهکار مناسبی است. در انتخاب صندلی طبی به قابل تنظیم بودن پشتی، ارتفاع، نشیمنگاه و دسته‌های صندلی توجه کنید. همچنین اگر دیسک کمر دارید و نمی‌توانید زمان طولانی پشت میز بنشینید، صندلی‌هایی که قابلیت خواباندن دارند؛ مناسب‌تر هستند.


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت ‌گذاری شده‌اند *

* میزان رضایت :

در حال بارگذاری