دانشمندان ژنتیک معمای ۴۰ ساله پاندای قهوه‌ای کمیاب را حل کردند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

دانشمندان ژنتیک معمای ۴۰ ساله پاندای قهوه‌ای کمیاب را حل کردند

آنچه در این مقاله میخوانیم

دانشمندان می‌گویند پانداهای قهوه‌ای توالی کوتاهی از دی‌ان‌ای را در ژنی که با رنگدانه مرتبط است، از دست داده‌اند و به همین علت، کمرنگ‌تر از بقیه هستند.

زندگی همیشه کاملاً سیاه و سفید نیست؛ پانداهای غول‌پیکر هم همینطور. تعداد اندکی از پانداها به جای سیاه و سفید، قهوه‌ای و سفید هستند.

سال‌هاست که دانشمندان و مردم چین در صدد حل معمای کیزای هستند؛ تنها پاندای قهوه‌ای و سفید دنیا که در اسارت نگهداری می‌شود. کیزای که در طبیعت رها شده بود، اکنون در مرکز پرورش و حفاظت از حیوانات وحشی لوگانتای در شی‌آن چین زندگی می‌کند. تاکنون فقط هفت پاندای قهوه‌ای و سفید در دنیا به ثبت رسیده است که همگی آن‌ها در رشته‌کوه چین‌لینگ در جنوب استان شانشی در چین دیده شده‌اند.

اکنون، تیمی از محققان دریافته‌اند که چرا این پاندای نر ۱۴ ساله همرنگ بقیه نیست و این یافته‌ها احتمالاً در مورد پانداهای قهوه‌ای وحشی نیز صدق می‌کند. مطالعه‌ای که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا منتشر شده است، می‌گوید این پانداهای قهوه‌ای توالی کوتاهی از دی‌ان‌ای را در ژن Bace2 که با رنگدانه مرتبط است، از دست داده‌اند.

به نقل از هو ییبو، متخصص ژنتیک حفاظتی در مؤسسه جانورشناسی آکادمی علوم چین در پکن و یکی از نویسندگان مقاله، پانداهای رشته‌کوه چین‌لینگ با پانداهای استان سیچوآن، محل زندگی بیشتر پانداهای غول‌پیکر (Ailuropoda melanoleuca)، «بسیار متفاوت» هستند. هو به نیچر گفت: «مطالعات قبلی نشان می‌دهد که پانداهای چین‌لینگ احتمالاً در زمانی حدود ۳۰۰ هزار سال پیش از پانداهای سیچوآن جدا شده‌اند.»

برچسب‌ها :


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت ‌گذاری شده‌اند *

* میزان رضایت :

در حال بارگذاری